För vuxna

Vi erbjuder underhållande föredrag som passar en förening eller ett företag, som vill ha en trevlig stund tillsammans. Dessa föredrag har vi för närvarande:

FILM & TEVE-KRYSS
Kanske brukar ni lösa melodikrysset på lördagmorgonen? Eller gillar ni korsord över huvudtaget? Jag visar klipp från film, teve, musik, reklam och nyheter. Utifrån dessa ställer jag frågor till er. Ett mycket trevligt sätt att umgås! En stund full med nostalgi! Underhållning för konferenser och föreningar. Eller varför inte en födelsedagsfest? Jag kan göra kryss på ett önskat tema!
Jag har med mig teknik om ni inte har den själva.

Tanten i filmvärlden
På 30-talet hade vi satkärringen i den svenska pilsnerfilmen. Ingen kunde väl skälla ut nån som Julia Ceasar och ingen kunde väl svära med sån kraft? Hur skildras då mogna kvinnor i vår moderna film? Hur ser man på kvinnor i relation till kärlek, sig själva, vännerna och barn och barnbarn? Och tantfullness, vad är det?
Ett underhållande och tänkvärt föredrag varvat med många fina filmklipp. Och förhoppningsvis en god pratstund.

GÖTAPETTER – Från den lilla Teskedsgumman till den stora Eurovision Song Contest.
Vilka starka gemensamma teve-minnen har vi egentligen? Vi, som såg på teve före den kommersiella televisionen, innan vi hade så många kanaler och innan vi såg reklam på teve. Hela Sverige stannar inte längre på grund av att nåt särskilt visas på teve, men vissa program på Svt skapar fortfarande löpsedlar.
Vi tittar närmre på vår gemensamma TV-kulturskatt!